Formule 1

Lewis Hamilton zag leven voorbij flitsen na behalen zevende wereldtitel: "Ik heb het gedaan"

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 februari 2023 05:02

Op 15 november 2020 won Lewis Hamilton zijn zevende wereldtitel in de Formule 1. Hamilton deelde in de Jay Shetty-podcast dat zijn hele leven aan hem voorbij flitste toen hij over de streep kwam op Istanbul Park.

Lewis Hamilton

De Mercedes W11 wordt gezien als één van de sterkste Formule 1-bolides aller tijden. Lewis Hamilton won het kampioenschap effectief met twee vingers in zijn neus. Dat jaar won Hamilton zijn zesde kampioenschap bij het team van Mercedes. Vanzelfsprekend scheppen deze ongekende sucessen een band: “Door de jaren heen ben ik heel close geworden met Mercedes-Benz en Daimler. Ze waren zo open dat we in 2020 de kleur van de auto veranderden van zilver naar zwart. Ik zei tegen hen: "De auto is altijd zilver geweest, het zijn altijd de Silver Arrows geweest. Kun je je voorstellen welk signaal we kunnen afgeven als we de kleur van de auto in zwart veranderen?"

Lewis Hamilton Turkije 2020

Hamilton domineerde het kampioenschap en kon in het verkorte seizoen enkele races voor het einde van het seizoen de titel al op zijn naam schrijven. Onder regenachtige omstandigheden won Hamilton de Grote Prijs van Turkije op Istanbul Park. Een knotsgekke race die de geschiedenisboeken in is gegaan om meerdere redenen. De pole position in de kwalificatie voor Lance Stroll, de zeer verraderlijke omstandigheden en de zevende titel voor Sir Lewis. Hamilton vertelt in de podcast dan ook dat het een zeer emotionele race was voor hem: De emoties waren ongelooflijk. Om eerlijk te zijn flitste het hele leven aan mijn ogen voorbij, de hele worsteling, alle twijfels of het goed zou komen of niet.”

“Ik kwam over de finish en zei: "Ik heb het gedaan" en ik wil dat de kinderen weten dat zij het ook kunnen. Dat is wat ik elke dag probeer te doen: kinderen geloof bijbrengen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS