Formule 1

Lewis Hamilton zag crash met Max Verstappen al aankomen: "Heel close, harde strijd"

Uitgegeven door Bart • 18 september 2021 18:20 • Print artikel

Lewis Hamilton jaagt dit seizoen op zijn achtste wereldtitel in de Formule 1, maar voorlopig moet de Brit Max Verstappen vijf punten boven zich dulden. De Brit werd in Spa-Francorchamps geÔnterviewd door Formule 1 Magazine en sprak zijn verwachtingen uit dat het een harde strijd zou worden. In Monza werden zijn woorden al waarheid door de crash in de eerste chicane.

Hamilton Verstappen


"Het wordt heel close, moeilijk en een harde strijd", aldus Hamilton in een interview met Formule 1 Magazine. "Net als in de eerste seizoenshelft."

Hamilton krijgt de vraag voorgelegd of zijn ervaring de doorslag gaat geven. "Ik zou niet weten op welke manier dat een voordeel zou zijn. Max is een topcoureur, een kampioen zoals hij in het verleden al in de opstapklassen bewees. Iedere titel, in welke klasse ook, vergroot je ervaring. Net zoals ik niet minder onder druk sta dan Max omdat ik al eens wereldkampioen was."

De Brit was in zijn eerste seizoen in de Formule 1 al dicht bij de titel in zijn strijd met Fernando Alonso. "Nu heb ik gewoon meer ervaring. We kijken allemaal wel eens terug en denken dan dat we het nu misschien anders zouden aanpakken. Alleen is er in Formule 1 nog een ander aspect: er is niets dat een jonge coureur, zoals ik er in 2007 een was, kan voorbereiden op plotse roem. Op de aandacht van de internationale media. Op de druk die een wereld als Formule 1 creŽert. Het is iets dat je moet leren. We hebben ook allemaal leren fietsen met twee kleine wieltjes achteraan om het ding rechtop te houden, en het ene kind gooit die wieltjes er vroeger af dan het andere."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS