Formule 1

Lewis Hamilton wil meer salaris dan Mercedes wil betalen: "Ik zou hem wegsturen"

Uitgegeven door Bart • 18 januari 2021 04:08 • Print artikel

Lewis Hamilton heeft nog altijd geen nieuw contract getekend bij het team van Mercedes. De zevenvoudig wereldkampioen wil een langdurige contract tegen een aanmerkelijk hoger salaris. Mercedes daarentegen wil niet zo ver gaan. Oud-teambaas Eddie Jordan zegt dat de partijen ver uit elkaar staan en dat hij Hamilton de deur zou wijzen als hij het voor het zeggen zou hebben.

Eddie Jordan


"Blijkbaar komen beide partijen er niet uit", aldus Jordan in een reactie aan F1 Insider. "Ik heb gehoord dat Lewis meer salaris wil dan Mercedes wil betalen. Het gaat daarbij ook om een aandeel in het team en een invloedrijke rol binnen de Mercedes Group. Als ik het bij Daimler voor het zeggen zou hebben, zou ik hem wegsturen. Of je rijdt met een salaris naar onze maatstaven of je kunt vertrekken."

Jordan haalt de reactie van Bernie Ecclestone aan na de dood van Ayrton Senna. "Iedereen was in shock, Bernie ook, maar hij was de eerste die zei 'stop met huilen, iedereen is vervangbaar'. Dat zou Lewis nu ook moeten weten."

Volgens geruchten heeft Daimler, voor een derde eigenaar van het F1 Team, een salaris van 50 miljoen dollar per jaar tegengehouden. Ook zou Hamilton deze auto (zie onderstaande video) willen krijgen:Ben jij al lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

Youtube RaceXpress


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS