Formule 1

Lewis Hamilton weigert na crash Verstappen hand in eigen boezem te steken: "De agressie bleef van zijn kant"

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 juli 2021 16:07 • Print artikel

Lewis Hamilton weigert hand in eigen boezem te steken na het incident met Max Verstappen. De wedstrijdleiding zag de Mercedes-coureur als de grootste veroorzaker van het zwaarste F1-incident in jaren, maar Hamilton legt de schuld nog steeds bij de agressiviteit van de Red Bull-coureur.

F1 2021 Max Verstappen


“Ik wil graag denken wat we in zijn algemeenheid leren van deze ervaringen”, reageerde Hamilton na de wedstrijd. “Er is haast nooit een incident dat 100 procent iemands fout is. Het is altijd een mix, omdat er twee mensen bij betrokken zijn, of beter, duidelijker. Dus ik denk dat er dingen zijn die we beiden kunnen leren.”

‘Ik zou zeggen dat Max waarschijnlijk een van de meest agressieve coureurs is die hier rondloopt, gewoon mijn persoonlijke mening. Hij doet fantastisch werk, natuurlijk, maar ik denk dat we echt de beste balans moeten kunnen vinden op de baan met de ruimte en respect tussen elkaar. Zodat we door kunnen gaan met racen en we goede races hebben zonder aanrijdingen.”

Volgens de Brit was er verder niets anders dan twee coureurs die vochten voor positie op de baan. “Ik denk dat het een normaal gevecht was”, aldus de Mercedes-coureur. “Ik denk dat ik in zijn algemeenheid… toen ik jonger was, waarschijnlijk ook zo agressief was, misschien niet zo agressief als Max is, maar ik was behoorlijk agressief als een tiener. En ik denk nu, nu ik veel ouder ben en ik weet dat het een marathon is en geen sprint... denk ik dat ik een beter idee heb hoe ik mijn racen moet aanpakken.”

“Maar in het gevecht en ik denk dit jaar, is hij erg agressief geweest en de meeste keren moest ik toegeven om een incident te voorkomen en heb ik hem laten leven om later in de race het uit te vechten. Zoals je op zaterdag ziet, wanneer ze in de vrije lucht zitten zijn ze te snel, dus als er een kans komt, moet ik die nemen. Dat is racen.”

“Ik had een fantastische exit uit bocht 7. En ik was echt blij met de dummie die ik had, dat ik in staat was om naar links te gaan en dan naar de binnenkant te gaan en het gat te pakken. Helaas was hij niet in staat om het te dichten. Maar helaas, de agressie bleef van zijn kant en we hadden een aanvaring. Helaas...”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS