Formule 1

Lewis Hamilton vreest nog steeds voor porpoising: “Verstappen weet niet waar ik het over heb”

Uitgegeven door Peter Vader • 21 juni 2022 10:01 • Print artikel

Toen Lewis Hamilton in Canada werd gevraagd naar de stand van zaken bij Mercedes en naar de kansen tijdens zijn thuisrace op Silverstone, de volgende race op de F1-kalender, verwacht hij nog steeds gestuiter. "Ik denk dat we momenteel beter zijn in de bochten op middelhoge en hoge snelheid, dan dat we zijn in de bochten op lage snelheid..., maar we hebben nog steeds last van het stuiteren", antwoordde de zevenvoudig wereldkampioen Formule 1, die in Canada weer eens op het podium mocht staan.

Lewis_Hamilton_wordt_gefeliciteerd_door_Max_Verstappen_GP_Canada_2022

Het wordt interessant
In Montreal leek het probleem minder heftig te zijn, maar Hamilton heeft toch zijn bedenkingen voor de komende races. "Ik weet niet hoe het gaat in Copse Corner en dat soort bochten", vertelde hij in een bericht van RacingNews365, terwijl Max Verstappen naast hem in de persconferentie al lachend een stuiterende auto uitbeeldt. "Max weet niet waar ik het over heb, maar Carlos (Sainz, red.) weet in ieder geval wel wat ik bedoel. Het wordt interessant daar, al ben ik natuurlijk blij om terug te keren naar Groot-Brittannië.”

Wat is het probleem?
Max Verstappen weet volgens Hamilton dus niet wat het echte probleem is, waarschijnlijk omdat de Red Bull zelf weinig tot geen last heeft van porpoising. Tijdens de GP van Canada was het echter ook Mercedes weer dat de zaken veel beter voor elkaar had, al benadrukken Hamilton en Wolff dat het stuiteren nog steeds een groot probleem is. De Mercedes-coureur legt uit waar de grootste uitdaging ligt bij de set-up. "Het juiste window voor de auto is veel, veel kleiner dan elke andere auto waarmee ik ooit heb gereden. Ik heb lang niet op het podium gestaan, dus het voelt goed om er hier weer te staan, vooral omdat ik vijftien jaar geleden mijn eerste GP-overwinning hier in Canada behaalde."

Lewis_Hamilton_P3_GP_Canada

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS