Formule 1

Lewis Hamilton voor het eerst sinds Bahrein weer op het podium: "Dit geeft ons hoop"

Uitgegeven door Bart • 20 juni 2022 07:05 • Print artikel

Lewis Hamilton reed een degelijke Grand Prix van Canada en bekroonde dat met zijn tweede podium van dit seizoen. De Brit werd achter Max Verstappen en Carlos Sainz derde. Het stuiteren van de auto was een stuk minder dan vorige week in Baku toen Hamilton maar amper uit de auto kon komen. In Montreal had Mercedes het met de afstelling veel beter voor elkaar.

Lewis Hamilton


"Dit geeft ons hoop", zo reageerde Hamilton na afloop. "Als we de afstelling goed hebben, zit er wel degelijk potentie in de auto. Het was een wereld van verschil met vorige week in Baku. Het stuiteren is er nog wel, maar het was een stuk minder. Als het zo is, valt er nog mee te leven."

Hamilton hoopt dat het team nu stappen kan zetten. "We hebben dit jaar zo veel moeite om de auto goed te krijgen. Dan is deze derde plaats zeer mooi. We hebben de moed nooit opgegeven en dat maakt me erg trots. Ik wil iedereen in de fabriek en hier op het circuit enorm bedanken."

Na de late safety car kon Hamilton een tijdje aanhaken bij Verstappen en Sainz. "Ze zijn nog wat te snel voor ons, maar we komen dichterbij. We moeten blijven pushen om de strijd met ze aan te kunnen gaan. Het voelt goed om weer mee te doen om het podium. Tegen het einde van de race kon ik even bijblijven, maar vervolgens sloegen ze toch een gaatje. Deze derde plaats biedt hoop. Het is voor ons enorm belangrijk om de afstelling goed te krijgen. Daar hebben we dit seizoen het meeste moeite mee. Dat komt bij deze auto heel precies. Hopelijk zijn we nu op de goede weg."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS