Formule 1

Lewis Hamilton voert nu al de druk op: "Of hij sneller is dan Valtteri, ik heb geen idee"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 september 2021 13:55 • Print artikel

Lewis Hamilton zegt niet van de politieke spelletjes te zijn. Maar toch voert de zevenvoudige wereldkampioen Formule 1 de druk al op, op zijn aanstaande teamgenoot George Russell. De Brit spreekt al openlijk zijn twijfel uit of zijn landgenoot wel in staat is om hem te verslaan in de Mercedes.

F1 2021 Lewis Hamilton


“Niet veel”, zegt Hamilton als hem tijdens de persconferentie gevraagd wordt of hij invloed heeft gehad op het besluit van teambaas Toto Wolff. “Er is mij gevraagd naar mijn mening over Valtteri en George en ik heb die gegeven. Het was uiteindelijk niet mijn beslissing.” George Russell heeft al aangegeven dat het team heeft toegezegd, dat hij de strijd met zijn teamgenoot op gelijke onderlinge condities aan mag gaan. De 36-jarige Brit twijfelt openlijk of dat ook zo gaat werken.

“De geschiedenis heeft uitgewezen dat het kan werken en dat het niet kan werken”, legt Hamilton uit. “Het is lastig om tussendoor te navigeren, we hebben het ervaren en ervan geleerd en het moet goed uitgezet worden om allemaal vooruit te komen.” Wanneer de Brit wordt gevraagd of Russell een grotere uitdaging dan Valtteri Bottas gaat worden, houdt hij een slag om de arm en deelt hij een kleine tik uit. “Alles wat ik weet is dat George erg snel is”, zegt Hamilton. “Of hij sneller is dan Valtteri…, ik heb geen idee.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS