Formule 1

Lewis Hamilton voelt de druk van Max Verstappen: "Lewis maakt fouten, maar komt er tot nu toe mee weg"

Uitgegeven door Bart • 18 oktober 2021 06:44 • Print artikel

Lewis Hamilton moest in Turkije de leiding in de WK-stand weer afstaan aan Max Verstappen. De Brit nam een nieuwe verbrandingsmotor en moest door een gridstraf op de elfde plaats beginnen. Meer dan een vijfde plaats zat er niet voor de Mercedes-coureur in, waar Verstappen tweede werd achter Valtteri Bottas. Volgens oud-coureurs David Coulthard en Mark Webber maakt de zevenvoudig wereldkampioen meer fouten dan in voorgaande seizoenen.

Hamilton Verstappen


David Coulthard ziet een Lewis Hamilton die flink onder druk staan. "Lewis heeft opvallend veel fouten gemaakt, maar hij komt er tot nu toe mee weg", aldus de Schot bij Channel 4. "Hij belandde in Imola in de grindbak, raakte de muur en kwam maar ternauwernood weg. Hij raakte de pitmuur in de Rusland en liep minimale schade op. Dat zijn opmerkelijke fouten die Lewis zelden tot nooit maakt. Het is het bewijs dat hij flink onder druk staat."

Collega Mark Webber is het met Coulthard eens en noemt nog meer opzichtige fouten. "Lewis bevindt zich in een fenomenaal gevecht met Max, maar hij heeft nog meer fouten gemaakt. Hij ging rechtdoor bij de herstart in Bakoe en stond in zijn eentje op de grid in Boedapest. Iedereen koos voor inters, maar Lewis stond daar als enige met slicks. Dat is zeker niet des Lewis. Het zijn voor iemand van zijn status grote fouten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS