Formule 1

Lewis Hamilton verraste de Mercedes-technologiedirecteur: "Hij was de eerste die dat deed"

Uitgegeven door Peter Vader • 21 februari 2021 14:29 • Print artikel

Mercedes-man Mike Elliott heeft niets dan lof voor Lewis Hamilton. Niet alleen nu na de zeven wereldtitels van de Brit, maar ook lang voordat hij zijn debuut maakte bij McLaren, toen het duidelijk was dat hij het anders deed dan alle anderen. Lewis Hamilton maakte zijn Formule 1-debuut voor McLaren in 2007, maar hij maakte ruim daarvoor indruk op Mercedes-technologiedirecteur Mike Elliott. Elliott werkte van 2000 tot 2008 als aerodynamicus voor team uit Woking en kruiste verschillende keren paden met de jonge Lewis, voordat hij opklom naar de top van de Formule 1.

Lewis_Hamilton_2021


Constant op zoek
Hamilton nam in die tijd deel aan verschillende van McLaren's aerotests, vaak in afgelegen en vreemde delen van het land, maar Elliott onthulde dat hij de enige coureur was die constant op zoek was naar feedback om zijn vaardigheden te verbeteren. "Vroeger deden we aero-tests, we kwamen op landingsbanen in vreemde delen van het land," zei Elliott tegen The Muscle Help Foundation. "Plaatsen zoals Elvington, we zouden daar de sneeuw ruimen om een auto de landingsbaan op en af te sturen om aerodynamische metingen te doen, en ze stuurden de junior coureurs om dat te doen.”

De eerste coureur die…
"Dus ik denk dat Lewis daar zeker al twee of drie jaar was geweest, voordat hij voor McLaren ging rijden. Dus ik ken hem al heel lang, en het interessante aan Lewis is dat hij de eerste coureur was die naar een aero-test kwam en zich daar afvroeg 'wat kan ik daarvan leren, hoe kan ik de volgende keer dat ik er kom verbeteren?'

Het saaiste dat er is
“En om je een idee te geven van hoe deze aero-tests zijn: je stapt in de auto, je rijdt met één snelheid de landingsbaan af, je draait je om en rijdt met dezelfde snelheid terug, zodat we de aerodynamische gegevens kunnen berekenen. Het is waarschijnlijk het saaiste dat een coureur kan doen. Aan het eind van de dag zijn ze normaal gesproken helemaal af geserveerd en maken ze veel fouten. Maar Lewis deed dat niet, hij was er behoorlijk mee bezig en wilde weten waar hij zich de volgende keer kon verbeteren."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS