Formule 1

Lewis Hamilton vermoedt dat Red Bull 'nog veel meer voorsprong zal kunnen claimen'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 april 2021 17:06 • Print artikel

Sir Lewis Hamilton is enthousiast over het vooruitzicht van een seizoen lang strijd met Red Bull, maar is nog steeds op zijn hoede dat ze verder zouden kunnen uitlopen.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Na de pre-seasontests was er voorzichtig optimisme dat Red Bull de zevenvoudig wereldkampioen bij de rijders en de constructeurs Mercedes zou kunnen hebben.

En dat is precies het scenario dat zich tijdens de openingsrace in Bahrein ontvouwde. Max Verstappen pakte de pole voor Red Bull, op bijna vier tienden van een seconde voor Hamilton, maar op de racedag kon Hamilton op basis van de pitstopstrategie Mercedes aan de leiding brengen, waarna de Brit zijn rivaal ternauwernood van zich kon afhouden en aan het eind van een spannende strijd de overwinning naar zich toe kon trekken.

Net als de fans wil Hamilton dit het hele seizoen meemaken, maar hij vreest dat Red Bull nog veel verder kan uitlopen. "Natuurlijk, dit is slechts één race, dus we weten niet wat de toekomst in petto heeft voor wat betreft de manier waarop het seizoen zich zal ontvouwen."

"Met het tempo dat zij hebben, zouden ze veel meer voorsprong kunnen hebben, maar we gaan zo hard werken als we kunnen om te proberen in de buurt te blijven in deze strijd."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS