Formule 1

Lewis Hamilton verloor 3 kilo aan gewicht in 'sauna'-cockpit

Uitgegeven door Bas Kaligis • 31 juli 2021 12:26 • Print artikel

BOEDAPEST - Lewis Hamilton zegt dat hij vrijdag tijdens de vrije training in de aanloop naar de Grand Prix van Hongarije ongeveer drie kilo in gewicht is afgevallen als gevolg van de extreme hitte in Hongarije. Zijn teamgenoot Valtteri Bottas vergeleek zijn cockpit met een 'Finse sauna'.

Lewis Hamilton F1 Hungaroring


De temperatuur op de Hungaroring lag in FP2 rond de 60°C, waardoor de coureurs te maken kregen met extreme temperaturen in de auto's.

Het is bekend dat coureurs gewicht verliezen tijdens races door de fysieke inspanningen van het rijden met Formule 1-auto's, maar Hamilton zei dat hij nog meer gewicht verloor dan normaal door de hitte in Boedapest- wat ook gevolgen had voor het afstellen van zijn auto. "Het was verrot. Ik heb vandaag veel gewicht verloren, waarschijnlijk drie kilo tijdens de sessies", onthulde Hamilton op Sky Sports na de oefensessie. "Je smelt de banden gewoon weg, dus het is best moeilijk om de balans te vinden."

"Het is heel anders dan de vorige race, toen iedereen worstelde met de voorbanden. Dat is een interessant proces geweest, om te proberen het wat beter te begrijpen. Voor de rest is alles normaal. Het voelt niet echt geweldig aan, de grip is slecht, de auto glijdt veel , we raken al oververhit zodra we de pitstraat uitrijden, maar iedereen zit in hetzelfde schuitje."

"Maar dat Valtteri en ik allebei op de eerste rij staan, is geweldig voor het team. We zullen alleen nog maar verbeteren. We hebben nog wat werk te doen om te kijken hoe we de auto nog wat meer kunnen verfijnen, maar het is een goed begin."

Check HIER de weersverwachting voor de Grand Prix van Hongarije

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS