Formule 1

Lewis Hamilton verdient 35 miljoen Pond per jaar, maar wil in 2021 meer bijschrijven op zijn bankrekening

Uitgegeven door Wim Boekel • 30 oktober 2020 14:50

Heeft Lewis Hamilton zijn hand overspeeld in de onderhandelingen voor een nieuw contract met Mercedes? De Brit zegt eerst de wereldtitel te willen winnen, om daarna zijn contract met de Zilverenpijlen uit te onderhandelen. Het verhaal gaat nu dat de teams een salarisplafond voor de coureurs overeengekomen zijn. Het lijkt daarmee een race tegen de klok te worden voor de wereldkampioen om een contract uit te onderhandelen. Volgens Sportsmail ligt er een voorstel om in de nieuwe regels op te nemen dat maximaal 22 miljoen of 30 miljoen wordt betaald voor een coureur. Deze regels moeten in 2023 in werking gaan treden. Het voorstel wordt zelfs door zijn eigen teambaas Toto Wolff ondersteund.

Lewis_Hamilton_F1_Mercedes_portret

Hamilton loopt dus het risico dat de regels voor het tekenen van zijn contract worden vastgesteld. Naar verluid wil de Brit 40 miljoen pond gaan verdienen. Wanneer de nieuwe regels ingaan, dan zou hij in 2021 en 2022 dit bedrag nog op zijn rekening kunnen bijschrijven, maar daarna moet hij genoegen nemen met minder geld.

Op dit moment verdient de Brit 35 miljoen Pond per jaar. Hoewel de definitieve regels nog niet zijn vastgesteld, kan het zijn dat de wet- en regelgeving vereist dat de contracten zoals overeengekomen, gerespecteerd moeten worden. Mogelijk dat Hamilton dus snel wil handelen, zodat hij tot het einde van zijn carrière verzekerd is van een salaris boven het plafond. Het instellen van een salarisplafond voor de coureurs is een uitbreiding van het instellen van het plafond voor de ontwikkeling van de auto. Dat plafond is van kracht geworden na de opkomst van de COVID-19 pandemie.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS