Formule 1

Lewis Hamilton uitgenodigd om in een F1-Ferrari te rijden te midden van Mercedes-exit geruchten

Uitgegeven door Peter Vader • 21 januari 2021 17:07 • Print artikel

Lewis Hamilton heeft de kans gekregen om in een Ferrari te rijden, maar niet op de manier die je zou denken. De Mercedes-ster heeft tijdens zijn gedecoreerde carrière in de Formule 1 banden gehad met het steigerende paard. Hamilton heeft nog steeds geen bevestigde stoel in de F1 voorafgaand aan het nieuwe seizoen en ook Mercedes heeft nog geen nieuw contract aangekondigd voor de zevenvoudig wereldkampioen. De Silver Arrows zijn al een tijdje in onderhandeling met de Brit maar het lijkt erop dat er nog een akkoord moet worden bereikt. De impact van de coronavirus-pandemie heeft grote schade aangericht bij de F1-teams, met geld dat nu krapper is dan ooit. George Russell is de man die alom getipt is om Hamilton te vervangen bij Mercedes, mits vertrekt, terwijl de 22-jarige goede vorderingen maakt bij Williams. Russell genoot van een geweldig weekend tijdens de Sakhir Grand Prix - toen Hamilton herstellende was van het coronavirus – toen de jonge Brit de regerend kampioen even kwam vervangen. De Williams-coureur van Mercedes had de pech dat hij zondag zijn eerste Formule 1-overwinning niet behaalde, vanwege grove fouten in de pits, die hem een kans op het midden van het podium kostte.

Ferrari_312B_Clay_Reggazoni
Clay Reggazoni in de Ferrari 312B

Rijdersbezetting 2021
Er wordt bevestigd dat Valtteri Bottas dit jaar met Mercedes rijdt, waarbij de Fin in augustus 2020 al een nieuwe deal op schrift stelde, aldus een bericht van express.co.uk. Voor George Russell is een plaats bij de Silver Arrows nu nog niet vacant, tenzij Hamilton de beste constructeurs van de Formule 1 verlaat. Er waren voor de Britse coureur banden met Ferrari, maar in november onthulde de 36-jarige dat een verhuizing richting de Italianen niet zou gebeuren.

Iconisch merk
"Het Ferrari-ding gaat niet gebeuren ... denk ik," zei Hamilton toen. "Ik ben altijd positief geweest over Ferrari. Ik zag Michael Schumacher daarmee winnen en ik ben altijd een Ferrari-fan geweest. Ik herinner me dat één van mijn eerste auto's die ik ooit kocht, een Ferrari was. En ik denk dat het vooral een iconisch team en merk is. Ik denk dat het team in mijn tijd..., er zaken zijn die ik heb gezien, waarvan ik niet per se het gevoel heb dat hierin mijn waarden en mijn aanpak weerspiegeld worden. Het is echter een team waarvan ik denk dat elke coureur heeft gedroomd van hoe het zou zijn om in de rode cockpit te zitten."

Lewis_Hamilton_duimpje_omhoog
Heeft Lewis Hamilton toch een oogje op Ferrari?

Rijden in een F1-Ferrari?
Als we de opmerkingen van Hamilton mogen geloven, zal hij niet snel in een huidige Ferrari Formule 1-auto rijden, maar hij zou weleens de klassieke 312B kunnen testen. Voormalig Minardi-coureur Paolo Barilla heeft de Engelsman persoonlijk uitgenodigd om zijn Ferrari 312B (foto af Pinterest) uit te proberen, de auto waarmee Clay Regazzoni de Italiaanse Grand Prix van 1970 won. Barilla zei tegen Motorsport: “Ik reed ermee in Monte Carlo en het raakte me echt. Maar de auto is moeilijk te besturen, dus ik zal het niet nog een keer doen. Het zou een coureur moeten zijn die de emoties kan waarderen als je achter het stuur van deze auto zit. Ik denk dat Lewis Hamilton zo'n coureur is. Als ik hem hoor praten over autorijden, dan voel ik meteen dat hij een bestuurder is die de speciale eigenschappen van een auto kan waarderen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS