Formule 1

Lewis Hamilton uitermate tevreden met zijn pole op Silverstone: "Een groot gat met Max Verstappen"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 1 augustus 2020 15:15 • Print artikel

Lewis Hamilton was zichtbaar opgelucht na afloop van de kwalificatie van de Britse Grand Prix. De Mercedes-coureur kwam in deel één en twee van de kwalificatie te kort op zijn teamgenoot Valtteri Bottas. Bovendien spinde de ervaren Brit zelfs, maar hij wist in Q3 toch alles weer recht te zetten.

Lewis Hamilton

"Er zit een groot gat tussen ons en de derde plaats", gaf Lewis aan in het interview na afloop met Jenson Button. "Het team heeft het weer geweldig gedaan, maar voor mij was het een lastige sessie. We hebben voor aanvang van de kwalificatie wat dingen veranderd, maar dat werkte niet echt. Dus we moesten echt wel even aan de bak."

"De wind was ook erg lastig en die spin hielp ook niet om alles te verbeteren", vervolgde Hamilton. "De eerste twee sessies waren behoorlijk pittig, maar ik wist me zelf rustig te krijgen voor Q3. En toen ging het ineens wel. De eerste ronde ging prima en de tweede ronde was zelfs nog beter."

Voor Hamilton betekende het de 91e pole uit zijn carrière. "Het is heel speciaal om hier op pole te staan, al is het wel jammer dat er nu geen fans bij kunnen zijn. De sfeer was altijd geweldig hier, maar de energie is nu echt heel anders. We missen de fans en ik hoop dat ze blij zijn met mijn prestatie. Ik ben echt trots en blij dat ik deel uitmaak van dit team."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS