Formule 1

Lewis Hamilton trots op Extreme E titel X44 Vida Carbon

Uitgegeven door Bart • 29 november 2022 09:02 • Print artikel

Het Extreme E-team van Lewis Hamilton X44 Vida Carbon Racing heeft de titel van 2022 voor zich opgeŽist. De Brit reageert via social media dat hij extreem trots is op zijn team en coureurs. Sťbastien Loeb en Cristina Gutierrez hadden aan een derde plaats in Uruguay exact genoeg om Rosberg X Racing voor te blijven."Ik ben zo trots op dit team en deze coureurs", schrijft Hamilton op Instagram. Op zaterdag was Gutierrez nog hard gecrasht, maar dat weerhield het team er niet van om alsnog naar de finale te gaan. Daarin kwam het als vierde over de streep, maar door een straf voor Genesys Andretti United schoof X44 een plaats op.

Gutierrez was in extase. "Ik kan het nog niet geloven, zeker niet na mijn crash van zaterdag. Het team heeft een geweldige prestatie geleverd met de reserve-auto, zodat we tijdens de tweede kwalificatie voor het eerst in die auto konden rijden. Het was een achtbaan, maar het is geweldig dat het gelukt is."

Loeb was minimaal net zo blij. "We konden alleen maar alles geven wat we in ons hadden om zo veel mogelijk punten te scoren. We moesten derde worden in de finale. Ik lag vierde, maar kon geen inhaalactie maken. Cristina heeft het geweldig gedaan en bleef kort genoeg bij zodat we alsnog derde konden worden. Ik ben erg opgelucht en trots op dit kampioenschap."

Extreme E

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS