Formule 1

Lewis Hamilton te licht gestraft? Michael Masi legt het uit...

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 juli 2021 17:07 • Print artikel

Het houdt de discussies flink bezig: is Lewis Hamilton te licht gestraft na het incident met Max Verstappen tijdens de beginfase van de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Nederlander ging er hard vanaf op Silverstone, doordat de Brit hem op het achterwiel raakte. De Mercedes-coureur kreeg een straf van 10 seconden, maar dat hield hem er niet van om de overwinning binnen te halen en het gat naar rivaal Verstappen te dichten.

Lewis Hamilton Mercedes F1

“Dit kwam al voor in de discussies voor mijn tijd tussen alle teams, de FIA en de F1. De teambazen waren behoorlijk onvermurwbaar", zei Masi tegen het Engelse Autosport. “Dus als je een incident beoordeeld, wordt het incident zelf beoordeeld en het gevolg van het ongeval. En niet wat er gaande is na het gevolg. En dat is iets dat de stewards al vele jaren doen.”

“En we zijn geadviseerd om van boven naar beneden te gaan. En ik praat over de betrokkenheid. Dus dat is de manier waarop de stewards het beoordelen, omdat als je begint om de gevolgen mee te nemen, er zoveel variabelen zijn, dan allen het beoordelen van het incident zelf op haar gevolgen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS