Formule 1

Lewis Hamilton super blij met progressie: "Het gaat echt een stuk beter"

Uitgegeven door Bart • 20 mei 2022 19:08 • Print artikel

Lewis Hamilton was na de vrijdag in Barcelona zeer te spreken over zijn vernieuwde Mercedes W13. De zevenvoudig wereldkampioen eindigde in de tweede training op de derde plaats achter zijn teamgenoot George Russell. Na de upgrade is het stuiteren van de auto een stuk minder geworden. Daarmee is de snelheid voor een groot deel terug en is Hamilton een stuk optimistischer gestemd.

Lewis Hamilton


"Ik ben super blij met de progressie en ik moet iedereen in de fabriek heel erg bedanken", aldus Hamilton in zijn terugblik op de eerste dag op het Circuit de Catalunya. "Iedereen werkt ongelofelijk hard en we geven echt niet op. We blijven pushen, omdat we nog niet het snelst zijn, maar we zijn een heel eind op weg."

Hamilton had een stuk minder last van porpoising, het stuiteren van de auto op het rechte stuk. "Het is nog wel aanwezig, maar het is veel minder. Daarmee kunnen we veel meer uit de auto halen. We hebben een aantal upgrades op de auto gezet en die moeten we nog verder finetunen. Vandaag hebben we veel data verzameld om de auto nog beter af te stemmen. Hopelijk komen we dan in de buurt van de auto's voor ons."

"De bandenslijtage zal belangrijk zijn. Met deze banden kun je niet alleen maar blijven aanvallen. Je moet de banden ook managen, zeker in deze temperaturen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS