Formule 1

Lewis Hamilton start door gridstraf vanaf P11: "Inhalen wordt echt heel lastig"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 9 oktober 2021 15:11 • Print artikel

Lewis Hamilton snelde tijdens de kwalificatie in Turkije naar de snelste tijd toe. Door een gridstraf voor het verwisselen van de verbrandingsmotor start de Mercedes-coureur vanaf de elfde plaats. De Brit zelf verwacht dat het tijdens de race een flinke uitdaging wordt om naar voren te komen. Inhalen is volgens hem niet erg makkelijk op Istanbul Park.

Lewis Hamilton

"Ik ben blij dat de fans er weer zijn", zo begon Lewis Hamilton het interview met Paul di Resta na afloop van de kwalificatie. "Het is echt fijn om weer in Turkije te zijn. De baan is erg verbeterd. Het is nu weer geweldig om hier te rijden. We hebben echt veel meer grip. In Q1 was het echt heel tricky. Ik kreeg geen temperatuur in mijn banden en dat maakte het erg lastig. Daarna heeft het team het geweldig gedaan. Ze hebben mij op het juiste moment naar buiten gestuurd."

Hamilton hoopt er zondag het beste van te maken. "Morgen wordt het niet makkelijk om in te halen. We staan ook nog eens allemaal op dezelfde banden, dus het wordt een uitdaging. Ik hoop dat we de fans een goede race kunnen geven morgen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS