Formule 1

Lewis Hamilton sluit zich aan bij social media boycot

Uitgegeven door Bart • 30 april 2021 03:44 • Print artikel

Lewis Hamilton zal van vrijdagmiddag 15:00 uur tot en met maandagavond geen berichten plaatsen op social media. De Mercedes-coureur sluit zich aan bij een boycot om aandacht te vragen voor misbruik en racisme op social media. Het initiatief komt van voetbalclubs uit het Engelse voetbal en diverse sportbonden hebben zich hierbij aangesloten. De Formule 1 heeft hier nog geen beslissing in genomen, tot ergernis van de zevenvoudig wereldkampioen.

Lewis Hamilton


"Ik sta hier volledig achter", aldus Hamilton in een reactie aan The Guardian. De Brit heeft 22 miljoen volgers op Instagram en 6,3 miljoen volgers op Twitter. "Als mijn bijdrage helpt, doe ik graag mee. Het mag duidelijk zijn dat racisme nog steeds een groot probleem is. Social media-platformen zouden hierin meer kunnen betekenen. Ik weet niet waarom de Formule 1 nog niet meedoet, maar ik heb gehoord dat Sky het wel doet, dus ik sluit me daarbij aan."

Ook Hamilton had in het verleden te maken met negatieve reacties op social media. "Ik ben er zelf slachtoffer van geweest, maar toen was ik nog een stuk jonger. Ik wilde op social media met mensen in discussie gaan, maar ik ben gaan beseffen dat je reacties niet persoonlijk moet opvatten."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS