Formule 1

Lewis Hamilton sluit 2022 af zonder zege: "Ik hoop dat dit jaar ons sterker maakt"

Uitgegeven door Bart • 20 november 2022 17:48 • Print artikel

Lewis Hamilton heeft voor het eerst in zijn carriŤre geen race gewonnen in een kalenderjaar. In Abu Dhabi had de Brit vroeg in de race een aanvaring met Carlos Sainz, waarbij hij schade opliep. Later in de race miste Hamilton een paar versnellingen en moest hij zijn Mercedes in de pits parkeren.

Hamilton Russell


"De vloer kreeg een grote klap en dan verlies je performance", aldus Hamilton voor de camera van Sky Sports F1. "De balans verschoof naar de voorkant en dat was vergelijkbaar als je met veel voorvleugel rijdt. Uiteindelijk begonnen we met een auto die we niet wilden en zijn we het seizoen ook zo geŽindigd."

Zo werd het een tegenvallend jaar voor de zevenvoudig wereldkampioen. "We zijn blijven werken aan het verbeteren van de auto, maar we misten de juiste basis. Zo werd het een seizoen voor de teambuilding en daarom ben ik zo trots op iedereen. We gaan de komende weken terug naar de fabriek en ik hoop dat alle problemen van dit jaar ons sterker maken voor de toekomst. We willen weer voor de wereldtitel kunnen strijden."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS