Formule 1

Lewis Hamilton schuldbewust na zeldzame fout: "Felicitaties aan Max, hij reed fantastisch"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 18 april 2021 17:03 • Print artikel

Lewis Hamilton kon zich na afloop van de Grand Prix van Emilia Romagna toch tevreden stellen met de tweede plaats. De Mercedes-coureur was blij dat hij zijn fout, waarbij hij even van de baan vloog, kon herstellen. Bij de herstart lag Hamilton op P9, maar na een inhaalrace sleepte de regerend wereldkampioen toch nog P2 en 19 punten uit het vuur.

Lewis Hamilton

"Allereerst wil ik Max Verstappen en Lando Norris feliciteren", aldus de eerste reactie van Hamilton op de baan. "Van mijn kant ging het niet helemaal goed. Ik heb voor het eerst in lange tijd weer een fout gemaakt. Gelukkig kon ik de auto aan de praat houden en had ik geen schade."

Hamilton lag zo'n 3 seconden achter Verstappen op het moment dat er een rijtje achterblijvers op een ronde werden gezet. Bij het inhalen van George Russell kwam Hamilton met slicks op het natte gedeelte en daardoor gleed hij van de baan. "Ik wilde te snel iedereen voorbij gaan en daardoor vloog ik eraf. Dat was jammer, maar ik ben toch blij met deze punten."

"Tijdens de race denk je niet aan het kampioenschap, je gaat voor het beste resultaat en het herstellen van je fout. Na de code rood ging ik gewoon weer in de race modus. Ik ben blij met mijn podium en ik moet zeggen dat ik erg genoten heb van de gevechten op de baan."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS