Formule 1

Lewis Hamilton schrijft geschiedenis met 92e zege: "Ik kreeg nog even last van kramp. Dat was echt pijnlijk, maar..."

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 25 oktober 2020 16:05 • Print artikel

Lewis Hamilton heeft met zijn overwinning op het circuit van Portimão het record aantal zeges in de Formule 1 verbeterd. Tijdens de vorige race op de Nürburgring evenaarde de 35-jarige het record al van Michael Schumacher. Met deze zege erbij komt de Mercedes-coureur op het totaal van 92 overwinningen.

Lewis Hamilton

"Allereerst wil ik iedereen in mijn team en op de fabriek bedanken. Ze blijven pushen en verbeteren ook al staan we bovenaan en dat is echt geweldig. Door hun harde werk blijf ik me ook verbeteren", dat is het eerste wat Hamilton vertelde aan Martin Brundle.

"Het was echt lastig vandaag. Het kwam allemaal op de temperatuur van de banden aan. We wisten dat er regen zou komen en bij de start begon het wat te druppelen, maar in bocht 7 vernamen we het echt. Ik kreeg in die bocht ook veel overstuur. Daardoor moest ik het even rustig aan doen, want we wisten niet wat we konden verwachten. Ik verloor even een paar posities, maar daarna kon ik dat al snel terug pakken."

In de slotfase was er nog een opmerkelijke boordradio van Hamilton. "Tijdens de race kreeg ik nog even last van kramp. Dat was echt pijnlijk, maar ik moest door. Ik had echt nooit durven dromen dat ik dit zou bereiken, 92 overwinningen. Ik besef het echt nog niet helemaal. Het is geweldig dat mijn vader en mijn stiefmoeder hier bij zijn en natuurlijk Roscoe. Dat maakt het allemaal bijzonder, maar ik zit nog in race modus, dus op dit moment heb ik er geen woorden voor."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS