Formule 1

Lewis Hamilton riskeert schorsing: 4 strafpunten in één weekend

Uitgegeven door Bart • 5 juli 2020 19:35 • Print artikel

Het openingsweekend van de Formule 1 werd niet het weekend voor Lewis Hamilton, al scoorde de regerend wereldkampioen met 12 punten nog altijd beter dan Max Verstappen. Hamilton negeerde in de kwalificatie een gele vlag en kreeg daarvoor een gridstraf van drie plaatsen. In de race tikte hij Alexander Albon aan wat hem een tijdstrijd van 5 seconden opleverde. Daarvoor viel de Mercedes-coureur terug van de tweede naar de vierde plaats.

Lewis Hamilton


Hamilton erkende zijn fout tijdens de kwalificatie, maar omschreef de tik aan Albon als een race incident. De Brit pakte niet alleen een gridstraf en een tijdstraf, maar ook vier strafpunten op zijn licentie. Dat kan hem duur komen te staan, want bij 12 punten binnen een jaar wordt een coureur voor één race geschorst. Hamilton staat nu op 7 punten, het meeste van alle coureurs op de huidige F1-grid.

"Ik accepteer de tijdstraf, al vond ik het zelf een race incident", zei Hamilton na de race bij Sky Sports F1. "Het is gebeurd en ik wil alleen nog maar vooruit kijken naar volgende week."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS