Formule 1

Lewis Hamilton reageert op racismerel: "Waarom krijgen die mensen een platform?"

Uitgegeven door Bart • 30 juni 2022 17:19 • Print artikel

Lewis Hamilton heeft donderdag in Silverstone gereageerd op de uitspraak van Nelson Piquet. De schoonvader van Max Verstappen noemde de Mercedes-coureur eerder een 'neguinho'. De Braziliaan bood later zijn excuses aan en meldde daarbij dat hij niks kwaads in de zin had. Piquet werd donderdag verdedigd door Bernie Ecclestone, maar zou wel de toegang tot de Formule 1 ontzegd zijn. Hamilton kreeg van alle kanten steun en reageerde donderdag dat hij hoopt dat het oude geluid geen podium meer krijgt.

Lewis Hamilton


"Dit soort uitspraken zijn niet nieuw, ik heb al heel lang te maken met racisme, kritiek en negativiteit", zo reageerde Hamilton donderdag. "Ik ben iedereen dankbaar voor de steun, maar het gaat mij niet om dit individuele geval. Het gaat om het grotere plaatje. Ik snap niet waarom deze mensen uit het verleden nog een platform krijgen."

Sinds Hamilton dit jaar niet iedere race meer naar het podium krijgt, wordt hij naar eigen zeggen flink bekritiseerd. "Oudere mensen uit onze sport hebben de laatste weken veel negatieve dingen over mij gezegd. Maar ik rij nog steeds mee. Waarom krijgen die mensen nog een platform? Ze gaan niet met hun tijd mee en willen niet veranderen. Het helpt niet mee om dat geluid een podium te blijven geven."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS