Formule 1

Lewis Hamilton pakt 97e overwinning: "Het was weer een geweldige race"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 2 mei 2021 17:02 • Print artikel

Lewis Hamilton heeft op het circuit van Portimao zijn 97e overwinning in de Formule 1 gepakt. Zijn Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas mocht van pole starten, maar toch ging de Brit er weer met de winst vandoor. Hamilton moest voor de zege Verstappen en Bottas op de baan inhalen en slaagde daarin.

Lewis Hamilton

"Het was echt heel erg lastig vandaag", vertelde Lewis Hamilton na afloop van de race. "Niet alleen lichamelijk, maar je moest ook echt je kop er goed bij houden. Je kon geen fout maken. Bij de herstart was Valtteri veel beter weg en ik niet, daardoor verloor ik een plaats. Max Verstappen maakte een foutje, waardoor ik hem weer kon inhalen."

"Bij Valtteri Bottas wist ik dat ik vroeg moest inhalen, anders was het beste van mijn banden eraf en dat lukte gelukkig. Het was wel even op de limiet, maar het pakte goed uit. Het was weer een geweldige race vandaag. Ik ga me nu flink voorbereiden voor Barcelona. Ik moet zelf weer fit worden en als team moeten we nog wel wat dingen verbeteren. Vandaag ging zeker niet alles perfect, maar ik ben blij met mijn overwinning."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS