Formule 1

Lewis Hamilton over zijn strijd met Fernando Alonso: "Het was geweldig, maar een beetje over de limiet"

Uitgegeven door Peter Vader • 2 augustus 2021 13:14 • Print artikel

Lewis Hamilton heeft een zwaar gevecht met Fernando Alonso doorstaan tijdens de laatste fasen van de Hongaarse Grand Prix. Hoewel de Mercedes-coureur enigszins kritisch was over het rijden van Alonso via de teamradio, heeft hij zich na de race positiever uitgelaten over de strijd met de Spanjaard. Lewis Hamilton prees de zware strijd die hij deelde met Fernando Alonso in de Hongaarse Grand Prix, ondanks dat hij eerder erg kritisch was over de bewegingen van Alonso.

Alpine_Alonso_voor_Hamilton_GP_Hongarije_bron_Fb_Alpine_F1_Team

Wat meer complimenteus
De Mercedes-coureur worstelde om voorbij Alonso te komen tijdens de laatste fasen van de race, waarbij de Spanjaard Hamilton probeerde tegen te houden om te voorkomen dat de zevenvoudig wereldkampioen naar voren zou komen en de overwinning zou wegnemen van Alonso's Alpine-teamgenoot Esteban Ocon. Hamilton uitte via de teamradio zijn ongenoegen over het defensieve rijgedrag van Alonso. Bij nader inzien was de 36-jarige Brit echter wat meer complimenteus. "Nu ik erop terugkijk, was het geweldig", vertelde Hamilton na de race aan RacingNews365.com en andere geselecteerde media.

“Over de limiet”
"Het was echt fantastisch! Ik wou dat de auto's dichterbij konden volgen. Ik ben erg opgewonden over hoe de auto's er volgend jaar uit zullen zien en om te zien of het een deel uitroeit van die slechte passeermogelijkheden die we hier in Hongarije hebben. Het is een héél moeilijk circuit om in te halen en te volgen, vooral in die laatste sector. Maar we hadden geweldige wiel-aan-wiel-gevechten, ik bedoel, het was letterlijk minstens één keer wiel-aan-wiel. Ik heb er niet echt veel meer over te zeggen. Als je tegen een tweevoudig wereldkampioen racet, is hij waarschijnlijk één van de moeilijkst te passeren coureurs, maar wèl eerlijk. Ik zou zeggen dat het vandaag misschien een beetje over de limiet was."

“Ik zou hetzelfde doen”
Lewis Hamilton kan begrijpen waarom Alonso zo hard werkte om zijn Alpine- team te ondersteunen en geeft toe dat hij hetzelfde zou hebben gedaan. "Ik snap het helemaal en ik zou hetzelfde doen voor mijn team", zei de Britse coureur. Alonso's tactiek zorgde ervoor dat Ocon zijn voorsprong kon behouden en zijn eerste overwinning in de Formule 1 kon behalen. De Spanjaard eindigde als vijfde, terwijl Hamilton de race als derde eindigde. De als tweede geplaatste Sebastian Vettel werd later echter gediskwalificeerd voor de race, wat betekent dat zowel Hamilton als Alonso een positie omhooggaan en dus meer punten krijgen, als het beroep tegen de diskwalificatie van de Aston Martin-coureur niet succesvol is.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS