Formule 1

Lewis Hamilton over uitbarsting: "In het heetst van de strijd komt de passie eruit"

Uitgegeven door Bart • 11 oktober 2021 17:56 • Print artikel

Lewis Hamilton hield zich in Turkije over de boordradio zeker niet in. De zevenvoudig wereldkampioen uitte forse kritiek op de beslissing van zijn team Mercedes om zeven ronden voor het einde een pitstop te maken. Het zorgde ervoor dat Hamilton terugviel van de derde naar de vijfde plaats. In de media werd dat uitgelegd als dat de Brit kwaad op zijn team zou zijn. Hamilton voelde zich zelfs gedwongen om op Instagram op de berichtgeving te reageren.

Lewis Hamilton


"Ik heb wat kranten gelezen en het is veel breder uitgemeten dat het eigenlijk was", aldus Hamilton op zijn eigen Instagram-pagina. "Ik ben helemaal niet kwaad op mijn team. Als team werken we hard om de beste strategie te kiezen en tijdens de race moet je keuzes maken. Daarin spelen veel factoren mee."

"We namen het risico door langer buiten te blijven om wellicht naar slicks te kunnen wisselen, maar de baan werd maar niet droog. Ik wilde het risico wel nemen om tot het einde door te rijden. Het was mijn beslissing om buiten te blijven, maar dat pakte niet goed uit. Uiteindelijk gingen we op safe en daar kunnen we alleen maar van leren. We winnen en verliezen als team."

Over zijn uitspatting over de boordradio: "Verwacht niet van me dat ik altijd aardig en rustig blijf over de boordradio als ik aan het racen ben. We zijn allemaal gepassioneerd en in het heetst van de strijd kan die passie eruit komen. Dat geldt voor alle coureurs. Ik geef altijd alles op de baan. Juist door dat vuur in me ben ik zo ver gekomen. We hebben het besproken en iedereen kijkt al weer uit naar de volgende race."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS