Formule 1

Lewis Hamilton over niet knielende Max Verstappen: "Andere coureurs moeten zich niet gedwongen voelen"

Uitgegeven door Bart • 6 juli 2020 10:42 • Print artikel

Voor de eerste F1-race van het seizoen maakten de 20 coureurs een sterk gebaar tegen racisme. Ze droegen allemaal een zwart shirt met 'End Racisme'. Lewis Hamilton had een shirt met de tekst Black Lives Matter. Daarnaast had de Britse regerend wereldkampioen zijn collega's gevraagd te knielen tijdens het volkslied. Dertien coureurs gaven daar gehoor aan, zes coureurs niet. Dat waren Charles Leclerc, Max Verstappen, Kimi Raikkonen, Carlos Sainz, Daniil Kvyat en Antonio Giovinazzi. Hamilton zegt in een reactie aan The Independent geen problemen te hebben met deze zes coureurs. "Mensen moeten zich niet gedwongen voelen om iets te doen."

Lewis Hamilton Max Verstappen


"Er is de laatste weken veel aandacht geweest voor dit onderwerp en ik wilde niet dat het een stille dood zou sterven", vervolgt Hamilton. "Ik zal me erover blijven uitspreken. Dit mag niet zonder verandering blijven. Het begon allemaal met NFL-speler Colin Kaepernick. Hij knielde tijdens het Amerikaanse volkslied en verloor zijn baan."

"Daarom vond ik het belangrijk om nu zelf een statement te maken. Ik weet niet of ik die kans nog eens krijg, maar andere coureurs moeten zich niet gedwongen voelen om mee te doen. Ik wil dat mensen zelf enthousiast worden om onderdeel van de verandering uit te maken. Mensen moeten beseffen dat ze geluk hebben dat ze nooit racisme hebben ondergaan. Als ze dat begrijpen, kunnen ze helpen veranderen, zodat onze kinderen in de toekomst een beter leven kunnen hebben."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS