Formule 1

Lewis Hamilton over klapband Max Verstappen: "Ik denk niet dat Pirelli iets fout gedaan heeft"

Uitgegeven door Bart • 17 juni 2021 17:24 • Print artikel

Een kleine twee weken na de klapbanden van Max Verstappen en Lance Stroll heeft bandenleverancier Pirelli nog geen duidelijke oorzaak kunnen vinden. Er gaan verhalen dat sommige teams mogelijk met een te lage bandenspanning hebben gereden en dat dat de oorzaak is van de klapbanden. Lewis Hamilton deed op de persconferentie in Frankrijk een duit in het zakje.

Lewis Hamilton Max Verstappen


"Voor mij en mijn team Mercedes zijn er duidelijke richtlijnen hoe je met de banden om moet gaan", zo tekent Sky Sports F1 op uit de mond van Hamilton. "Daarom heeft het mij wel verbaasd dat Pirelli die regels heeft moeten verduidelijken. Ik weet niet of andere teams de regels hebben overtreden, maar nu is er tenminste wel duidelijkheid."

Toch vraagt Hamilton om nog betere controle. "Na deze uitleg is het belangrijk dat de banden ook gecontroleerd worden. Dat is in het verleden niet gebeurd. Dan praat je over de bandenspanning en de temperatuur van de banden. Alle teams moeten hier goed op gecontroleerd worden. Iedere keer als een band ploft, verhoogt Pirelli de bandenspanning. Dat zegt natuurlijk wel iets. We hebben nog geen problemen met de banden gehad en wij houden ons aan de richtlijnen van Pirelli. De banden van dit jaar zijn wat harder en ik denk dat Pirelli in Bakoe niets fout gedaan heeft."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS