Formule 1

Lewis Hamilton over Sochi: "We zullen hopelijk ervan leren, ons verder ontwikkelen en fair racen"

Uitgegeven door Peter Vader • 24 september 2021 12:35

Tijdens de persconferentie in Sochi legde Lewis Hamilton uit hoe hij van plan is om in de toekomst met Max Verstappen om te gaan. Lewis Hamilton en Max Verstappen zetten dit weekend hun spannende strijd om het kampioenschap in Rusland voort. Verstappen krijgt een gridstraf van drie plaatsen, maar Hamilton denkt niet dat dat de insteek van de Nederlander zal veranderen. De zevenvoudig wereldkampioen zegt dat hij zal blijven leren en de ruimte zal creëren die nodig is tijdens het racen tegen Max Verstappen, omdat hij niet gelooft dat de Red Bull-coureur zijn aanpak zal veranderen ondanks het feit dat hij een gridstraf heeft gekregen na hun laatste botsing.

Lewis_Hamilton_en_Max_Verstappen_F1_2_champagne

Griddrop van drie plaatsen
De twee kampioensrivalen kwamen de vorige keer samen tijdens de Italiaanse Grand Prix, waarbij de auto van Verstappen bovenop de Mercedes van Hamilton landde. Het incident betekent dat Verstappen een griddrop van drie plaatsen zal krijgen tijdens de Russische Grand Prix van dit weekend, waarbij beide coureurs niet van plan zijn om opzij te gaan voor de ander. Terwijl de stewards van mening waren dat voornamelijk Verstappen verantwoordelijk was voor de botsing op Monza, denkt Hamilton niet dat de straf de Nederlander zal ontmoedigen om hard te racen.

"Onwaarschijnlijk. Onwaarschijnlijk!"
"Onwaarschijnlijk. Onwaarschijnlijk!", Hamilton lachte in een interview met Sky Sports, toen hem werd gevraagd of hij verwacht dat de straf van Verstappen afschrikwekkend werkt. "Ik denk dat de stewards altijd een zware taak hebben. Er zal altijd een partij zijn die niet tevreden is met hun beslissingen, en altijd een partij die het goed vindt. Ik denk dat ze hun werk hebben gedaan en dat we hun werk moeten respecteren. Dat is alles wat ik erover kan zeggen."

Fair racen
Gevraagd of hij er vertrouwen in heeft dat Verstappen de nodige actie zal ondernemen om in de toekomst een aanrijding in soortgelijke omstandigheden te voorkomen, zei Hamilton in een bericht van racingnews365: "Hij heeft dat in het verleden nog nooit gedaan, dus ik verwacht niet dat het nu dan wel zal gebeuren. Ik denk dat dat waarschijnlijk ook de manier is waarop ik dingen zal benaderen: door het niet te verwachten. Ik zal gewoon proberen de ruimte te creëren die nodig is. Ik weet zeker dat hij dat zal doen, en wij zullen ervan blijven leren.” Hamilton voegde er nog aan toe: "Ik zei tijdens de persconferentie dat ik weet hoe het is om voor je eerste kampioenschap te vechten. Er gebeurt dan héél veel. We zullen hopelijk professioneel blijven, vooruitgaan in onze ontwikkeling en fair racen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS