Formule 1

Lewis Hamilton op jacht naar nog meer records van Michael Schumacher

Uitgegeven door Bart • 23 november 2020 19:07 • Print artikel

Lewis Hamilton is hard op weg om de meest succesvolle Formule 1-coureur aller tijden te worden. Waar de records van Michael Schumacher lange tijd onhaalbaar leken, verbetert Hamilton het ene na het andere record van de Duitse racelegende. De 35-jarige Brit evenaarde in Turkije het recordaantal van zeven wereldtitels en verbrak eerder dit jaar al het record van meeste overwinningen. Daarvoor kreeg hij uit handen van zoon Mick Schumacher een helm van vader Michael.

Lewis Hamilton


Hamilton nam dit jaar nog meer records van Schumacher af. Zo ging hij over het aantal van 155 podiumfinishes heen, evenaarde hij in Hongarije het recordaantal van acht overwinningen bij één en dezelfde Grand Prix en heeft de Brit de meeste overwinningen voor één fabrikant op zijn naam staan. Schumacher won acht keer de Franse Grand Prix en heeft 72 zeges voor Ferrari behaald. De overwinning in Turkije was voor Hamilton zijn 73e voor Mercedes.

Dit jaar zijn er voor Hamilton nog drie Schumacher-records te evenaren of te breken. Dan gaat het onder meer om het aantal overwinningen in één seizoen. Schumacher won in 2004 13 van de 18 races en dat aantal werd in 2013 al eens geëvenaard door Sebastian Vettel. Hamilton staat in het ingekorte seizoen 2020 op tien overwinningen en er zijn nog drie races te gaan. Het persoonlijke record van Hamilton in één seizoen staat op 11 zeges.

Twee andere records die lonken zijn het meeste aantal podiumfinishes voor dezelfde constructeur en het aantal ronden dat een coureur aan de leiding van een Grand Prix heeft gelegen. Schumacher reed in dienst van Ferrari 116 keer naar het podium, waar de teller van Hamilton bij Mercedes op 114 staat. De Duitser ging 5.111 ronden aan de leiding van een Grand Prix en de Brit volgt op korte afstand met 5.043 ronden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS