Formule 1

Lewis Hamilton ongenaakbaar naar zege Qatar, Max Verstappen op P2 + UITSLAG

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 21 november 2021 16:21

Lewis Hamilton heeft zondag de Grand Prix van Qatar gewonnen. De Brit van Mercedes had weinig te duchten van Max Verstappen die als tweede over de finish kwam. De Red Bull-coureur moest van P7 komen vanwege een gridstraf van vijf plaatsen voor het negeren van gele vlaggen tijdens de kwalificatie. Fernando Alonso stuntte door het podium compleet te maken.

Lewis Hamilton

Voor de start was er al het nodige aan de hand. Valtteri Bottas en Max Verstappen kregen beiden een gridstraf vanwege het negeren van de gele vlag tijdens de kwalificatie. Bottas werd drie plaatsen teruggezet en Verstappen kreeg zelfs vijf plaatsen straf.

Lewis Hamilton startte van pole en was meteen goed weg. Fernando Alonso sloot achter Hamilton aan op plek twee. Max Verstappen die van de zevende plaats moest komen lag meteen na de start al vierde. Valtteri Bottas verloor een aantal plaatsen bij de start. De Fin startte vanaf plek zes en na de start was dat P11.

Max Verstappen had vier ronden nodig om zijn gridstraf teniet te doen. Na vier ronden reed hij al weer op plek twee. Lewis Hamilton was inmiddels al zeven seconden weggereden van de Nederlander.

Daarachter ging het daarna helemaal mis voor Valtteri Bottas. Hij kreeg in ronde 33 een lekke band. De Fin wist wel zijn auto terug te brengen naar de pits. De Fin stond uiteindelijk 11,4 seconden in de pits en kwam op P14 weer terug de de baan.

De race leek rustig te verlopen, maar in ronde 52 ging het alsnog mis voor meerdere coureurs. Bottas zijn auto moest stil gezet worden in de pits. Einde race voor hem. George Russell en Nicholas Latifi kregen beide in dezelfde raceronde te maken met een lekke band. Voor Latifi betekende dit einde race.

In ronde 54 kwam er een virtual safety car op de baan. Dit in verband met het weghalen van de auto van Latifi. De ronde daarvoor had Verstappen de snelste raceronde neergezet. En tijdens de virtual safety car besloot de Red Bull-coureur binnen te komen voor een nieuw set zachte banden om nog een poging te doen voor de snelste raceronde. Lewis Hamilton wilde dit ook doen, maar hij zat al in de laatste ronde. Verstappen pakte het extra punt en staat nu nog acht punten voor in de WK-stand.