Formule 1

Lewis Hamilton niet blij met start op pole en op softs: "Max en Valtteri zullen me voorbij vliegen"

Uitgegeven door Bart • 27 september 2020 10:38 • Print artikel

Lewis Hamilton haalde in de kwalificatie voor de Russische Grand Prix ternauwernood Q3, maar daarin was hij opnieuw een klasse apart. Na afloop was de Brit tevreden met het resultaat, maar pole position is in Rusland geen voordeel. De coureurs daarachter krijgen een enorme slipstream in de lange aanloop naar de eerste bocht. Daar komt bij dat Hamilton op de rode softs moet starten.

Lewis Hamilton


"Pole position is geen goede plek om te starten hier", zo gaf Hamilton aan in de persconferentie na afloop van de kwalificatie. "De auto's geven een enorme tow, meer dan afgelopen jaren. Ik verwacht dat Max en Valtteri me op een punt voorbij zullen vliegen."

Bottas en Verstappen starten op de mediums en hebben daardoor een voordeel ten opzichte van Hamilton. "Ik start op de slechtst mogelijke band, al is het voor de start zelf wel de beste band. Daarna heeft hij de grootste slijtage, tien keer meer dan de andere compounds. Ik weet niet of ik daardoor een tweestopper moet maken, maar ik ga die banden zo ver mogelijk op rijden. Als Max en Valtteri voorbij komen, zullen ze een gat trekken, dus we moeten een goede strategie bedenken om de race te kunnen winnen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS