Formule 1

Lewis Hamilton moppert: "Ik begrijp het niet en ik denk ook dat iemand dat doet"

Uitgegeven door Peter Vader • 10 april 2022 00:55

Charles Leclerc zal de Grand Prix van Australië vanaf pole position starten, met Lewis Hamilton op P5. Beide teams hebben in de loop van het weekend te maken gehad met porpoising (‘bruinvissen’), maar het probleem lijkt meer impact te hebben gehad op Mercedes dan op Ferrari. Lewis Hamilton bleef achter zijn hoofd krabben toen Ferrari poleposition claimde voor de Australische Grand Prix, ondanks hun bruinvisproblemen. Charles Leclerc baande zich een weg naar pole position in Albert Park en zal zondag beginnen aan de race, waar titelrivaal Max Verstappen naast hem staat op de eerste rij.

Lewis_Hamilton_Quali_P5 GP Aus

Lewis Hamilton kon zich alleen als vijfde kwalificeren, bijna een hele seconde langzamer dan Leclerc, waarbij bruinvissen opnieuw de schuld was van het gebrek aan snelheid van Mercedes. Maar de zevenvoudig wereldkampioen was zaterdagavond in de war nadat hij getuige was geweest van Ferrari die de snelste ronde zette, hoewel ook de Scuderia nog steeds last heeft van hun eigen stuiterproblemen. "Ik begrijp het niet en ik denk ook niet dat iemand dat doet", vertelde Hamilton ietwat getergd aan media, aldus een bericht van RacingNews365.

Lewis_Hamilton_diepe_buiging



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS