Formule 1

Lewis Hamilton loopt het risico op nog een straf vanwege overtreding Mercedes met achtervleugel - DRS

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 november 2021 03:06 • Print artikel

Lewis Hamilton loopt het risico op nog een straf tijdens de Grand Prix van Sao Paulo dit weekend, nadat zijn auto na de kwalificatie naar de stewards werd verwezen voor een technische overtreding.

Lewis Hamilton Mercedes

Hamilton versloeg Verstappen op vrijdag met meer dan vier tienden en pakte daarmee de eerste positie voor de Sprintrace van zaterdag, maar hij heeft al een gridstraf van vijf plaatsen voor de Grand Prix van zondag, omdat hij dit weekend een nieuwe Mercedes-motor heeft genomen.

Maar zijn zorgen kunnen nog groter worden nadat Jo Bauer, de technisch afgevaardigde van de FIA, vrijdag op Interlagos iets mis vond met zijn Drag Reduction System. "De instelposities van de bovenste elementen van de achtervleugel werden bij auto nummer 44 gecontroleerd op conformiteit met artikel 3.6.3 van de 2021 Formula One Technical Regulations. Aan de eis voor de minimale afstand werd voldaan", luidde het rapport van Bauer na afloop van de kwalificatie.

"Maar aan de eis voor het maximum van 85 mm, wanneer het DRS-systeem wordt ingezet en getest in overeenstemming met TD/011-19, werd niet voldaan", voegde hij eraan toe.

Bauer heeft de zaak nu doorverwezen naar de stewards die een oordeel zullen vellen en indien nodig een straf zullen uitdelen. Een vertegenwoordiger van Mercedes is opgeroepen om de stewards te spreken. De FIA maakt zaterdagochtend in BraziliŽ pas bekend of Hamilton een straf of diskwalificatie krijgt.

Grand Prix van BraziliŽ Formule 1


Volg jij de F1 op de voet en ben jij een Formule 1-fan? Kun jij voorspellen wie de Grand Prix van BraziliŽ wint? Kijk dan HIER en doe eens een voorspelling.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS