Formule 1

Lewis Hamilton legt schuld volledig bij Max Verstappen: "Hij wist wat er zou gaan gebeuren"

Uitgegeven door Bart • 13 september 2021 07:09 • Print artikel

Max Verstappen en Lewis Hamilton kwamen elkaar tijdens de Italiaanse Grand Prix tot twee keer toe tegen. In de eerste ronde zat Hamilton aan de buitenkant in bocht 4 en besloot van zijn gas te gaan. Na de pitstops zat Verstappen aan de buitenkant, maar het kwam tot een aanvaring en beide coureurs eindigden in de grindbak.

Lewis Hamilton


Hamilton was er voor de camera van Sky Sports F1 als de kippen bij om de schuld volledig in de schoenen van Verstappen te schuiven. "Het was hetzelfde scenario als in bocht 4 in de eerste ronde. Ik zat aan de buitenkant en ging voor Max aan de kant. Deze keer zat Max aan de buitenkant en hij wist wat er zou gaan gebeuren. Hij wist dat hij over de kerbs zou gaan en dat gebeurde ook."

Hamilton vond dat hij zelf niets fout gedaan had, iets dat Verstappen hem wel verweet. "Onze pitstop was te langzaam en daar verloor ik een seconde. Toen ik de pits uitkwam, zag ik Daniel al voorbijkomen en ik wist dat Max eraan kwam. Ik heb ervoor gezorgd dat er een autobreedte ruimte was aan de buitenkant. Ik zat voor hem bij het ingaan van bocht 2, maar ineens zat hij bovenop me."

Verstappen landde bovenop de Mercedes, maar de Halo deed zijn werk. "Ik ben wel een beetje stijf en mijn nek doet zeer, omdat hij bovenop mijn auto landde. Ik denk dat het allemaal wel meevalt."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS