Formule 1

Lewis Hamilton krijgt er een keer genoeg van: 'Ik hoop dat ik op mijn 40e niet meer race'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 juni 2021 10:02 • Print artikel

Lewis Hamilton zegt dat hij hoopt andere interesses na te streven buiten de F1 en met pensioen te gaan voordat hij 40 is - maar zei ook dat 'het leven je kan verrassen' en sloot het daarmee niet uit.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Terwijl de 36-jarige Mercedes-coureur nog voor de zomerstop over zijn toekomst wil hebben besloten, mogelijk door ondertekening van een nieuw meerjarig contract met het team, zei de Brit dat hij op kortere termijn ook andere doelen wil bereiken.

Met collega-wereldkampioenen Fernando Alonso en Kimi Räikkönen die beiden tot na hun veertigste in de Formule 1 houdt, was Hamiltons reactie over dat vooruitzicht minder enthousiast.

"Ik hoop eerlijk gezegd dat ik op mijn veertigste niet meer race", zei Hamilton in een interview met Corriere della Sera in Italië. "Er zijn zoveel dingen die ik wil doen. Maar het leven kan je verrassen. Ik had bijvoorbeeld niet verwacht dat ik dit seizoen zoveel plezier zou hebben."

Hamilton is met Max Verstappen verwikkeld in een nek-aan-nekrace om het wereldkampioenschap, maar hij zei dat hij het nog altijd even naar zijn zin heeft - en dat hij zijn vrije tijd in de lockdowns en de quarantaine heeft gebruikt om zijn horizon te verbreden.

"Ik denk niet dat het vanwege Max of iemand anders is dat ik er dit jaar zoveel plezier in heb. De reden is omdat ik elke dag nieuwe dingen over mezelf ontdek. Met de lockdowns heb ik meer tijd gehad om mijn talent, lichaam en geest te verfijnen."

"Ik ben altijd tegen mezelf aan het strijden. Ik denk na over hoe ik mezelf kan verslaan, ik kijk naar hoe ik vorig jaar was en hoe ik een zevenvoudig wereldkampioen kan verslaan."

Hamilton herhaalde ook zijn eerdere sentiment dat hij en Verstappen vol respect voor elkaar zijn, nu de titelstrijd tussen het tweetal vorm begint te krijgen voor de rest van het seizoen. "Ja, op en naast de baan", zei Hamilton over het wederzijdse respect van het tweetal. "En dat hoeft niet te veranderen. Hij is een geweldige coureur en het is heel leuk om hem uit te dagen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS