Formule 1

Lewis Hamilton kon Max Verstappen niet bijhouden: "Ik zou de start graag over doen"

Uitgegeven door Bart • 17 juli 2021 19:01 • Print artikel

Lewis Hamilton was vrijdag nog zeer opgetogen met de snelste tijd in Q3 van de kwalificatie. Een dag later zag hij Max Verstappen bij de start van de sprintrace voorbijkomen, waardoor de Red Bull-coureur zondag van pole position mag vertrekken. Hamilton had in zijn eigen Silverstone niet de beste start, waar Verstappen wel goed weg was.

Hamilton Verstappen


"Ik zou de start graag over doen", aldus Hamilton na afloop van de race tijdens de ereronde voor de top 3. "Het is niet goed als je vanaf P1 verliest, maar we gaan proberen om zondag het negatieve in het positieve om te zetten. Hij reed bij me weg en ik kon hem niet bijhouden, maar ik heb wel alles gegeven."

"We gaan morgen alles proberen om de koppositie te pakken", aldus Hamilton. "Ze hebben het geweldig voor elkaar met hun motor en hun starts zijn erg goed dit jaar. Bij ons gaan de starts wat minder, dus daar zullen we aan moeten werken. Een positie verliezen is nooit goed. Ieder punt telt, maar gelukkig hebben we morgen weer een kans."

Hamilton geniet van de opzet van het weekend tot nu toe. "Vrijdag was top met de kwalificatie in plaats van een vrije training. Het maakt het weekend leuker voor de coureurs en de fans. De steun kunnen we tijdens de race weer goed gebruiken. Daar krijg ik echt extra energie van. Sorry dat ik vandaag niet kon winnen, maar morgen gaan we er opnieuw voor vechten."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS