Formule 1

Lewis Hamilton is weer tevreden met zijn auto: "Dit is een echte verbetering"

Uitgegeven door Bart • 23 mei 2022 09:06 • Print artikel

Lewis Hamilton zat de afgelopen races in zak en as over zijn tegenvallende en stuiterende Mercedes. In Barcelona toonde de regerend wereldkampioen bij de constructeurs tekenen van herstel. Door een aanrijding met Kevin Magnussen in de beginfase en technische problemen in de slotfase sloot Hamilton de race af op P5.

Lewis Hamilton


Ondanks het resultaat was Hamilton zeer goed gemutst. "Ik ben heel dankbaar dat ik nog terug heb kunnen komen en dat het team zo hard is blijven werken. De auto van dit weekend was een echte verbetering. De auto voelde in de race heel goed aan. Onze racepace zit dichterbij de koplopers. Ik had alleen pech met de lekke band in de beginfase, maar ik heb niet opgegeven."

In de slotfase reed Hamilton ineens langzamer. "Het was veel heter dan voorspeld. Ik moest half gas rijden om de motor te koelen. Het is heel jammer dat ik daardoor een plaats moest prijsgeven aan Sainz, zeker naar waar ik vandaan kwam want ik reed achteraan in niemandsland."

Het stuiteren van de W13 is nog niet helemaal weg, maar het is wel een stuk minder. "Op het rechte stuk hebben we er geen last meer van. In de bochten hebben we het nog zwaar, maar het is al niet zo erg als hiervoor. In de fabriek werken ze enorm hard en ik ben ervan overtuigd dat we ook dat kunnen oplossen. Het is goed om te weten dat we in de race dezelfde snelheid hebben als de koplopers."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS