Formule 1

Lewis Hamilton is van mening dat Max verstappen te aggresief reed: "Het is lastig..."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 18 juli 2021 18:43 • Print artikel

Lewis Hamilton won zondag de Grand Prix van Groot-BrittanniŽ. De zevenvoudig wereldkampioen F1 kon pas in de slotfase van de race Charles Leclerc inhalen en zo de zege pakken. Valtteri Bottas finishte op P3. De Brit was betrokken bij de mega crash van Max Verstappen in de openingsfase van de wedstrijd, waarover hij na afloop verklaarde dat de Nederlander te agressief reed.

F1 2021 Max Verstappen


Door de touchť schoof Verstappen op volle snelheid de muur in, met enorme schade als gevolg. De Limburger stapte ongeschonden uit het wrak maar moest toch naar het medisch centrum voor verder onderzoek. Later bleek dat hij in orde was maar duidelijkheid was er nog niet 100% uit het kamp van Red Bull.

"Het is lastig. Ik heb alles gegeven deze week, ik was in de fabriek om meer pace te vinden. Ik ben zo trots op iedereen. Ik probeer altijd berekend te zijn in hoe ik het aanpak. Zeker met Max, hij rijdt heel erg agressief. Ik zat helemaal naast hem en hij gaf me geen ruimte. Of ik het nou eens was met de straf of niet, ik incasseerde de straf gewoon en bleef werken en ik werd er niet door afgeleid", aldus een blije winnaar Hamilton over zijn aanrijding met Max Verstappen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS