Formule 1

Lewis Hamilton is trots op de stewards voor straf aan Max Verstappen

Uitgegeven door Bart • 14 september 2021 03:40 • Print artikel

De crash tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen tijdens de Grand Prix van ItaliŽ houdt de hele Formule 1-wereld bezig. De meningen lopen uiteen over wie er schuld had en of beide coureurs meer hadden kunnen doen om de crash te voorkomen. De stewards besloten na afloop van de race om onze landgenoot een gridstraf van drie plaatsen te geven voor de eerstvolgende race in Rusland.

Max Verstappen Lewis Hamilton


Hamilton laat op de officiŽle website van de Formule 1 weten dat hij trots is op het besluit van de stewards. "Ik moet het nog eens goed terugkijken, maar dit schept zeker een precedent. Het is voor de veiligheid belangrijk om duidelijke regels te hebben als deze strijd voortduurt."

"Kijk naar de start van de race, daar probeerde ik bij Max buitenom te gaan", aldus Hamilton over zijn poging aan de buitenkant in bocht 4. "We zijn beiden topcoureurs en hebben veel ervaring. Ik weet dat ik Max niet aan de buitenkant in kan halen, dat hebben we in Imola wel gezien. Dan laat hij hem naar buiten lopen en rijdt hij je eigenlijk van de baan. Ik besloot aan de kant te gaan om een ongeluk te voorkomen. Daarbij moest ik over de kerbs."

"In bocht 1 lag ik duidelijk voor en ik liet voldoende ruimte. Er was een autobreedte ruimte bij het ingaan van de bocht. We liepen met dezelfde snelheid door de bocht en bij bocht 2 lag ik nog steeds voor. Uiteindelijk verloor hij de controle bij bocht 2 en reed op me in. Ik vind niet dat ik iets fout gedaan heb, omdat ik van achteren geraakt werd. Soms kom je op een punt dat je aan de kant moet gaan en dat je de bocht niet meer kunt halen. Iedereen gaat wel eens over die kerbs en ik snap niet waarom Max dat nu niet deed."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS