Formule 1

Lewis Hamilton is regen dankbaar: "Mijn hart klopte in mijn keel"

Uitgegeven door Bart • 11 juli 2020 18:04 • Print artikel

Lewis Hamilton was een klasse apart tijdens de door regen geteisterde kwalificatie voor de Grand Prix van Steiermark. De Brit van Mercedes was in alle drie de sessies de snelste en in de strijd om pole position zelfs meer dan een seconde sneller dan de nummer twee Max Verstappen. Waar de Red Bull-coureur in de laatste bocht de controle kwijt was, zette Hamilton in de laatste ronde drie paarse sectoren neer voor een tijd van 1:19.273.

Lewis Hamilton


Hamilton gaf na afloop in een interview met Paul di Resta toe dat de regen in zijn voordeel heeft gespeeld. "Daar was ik erg blij mee, al was het moeilijke dag voor iedereen. Vaak was het moeilijk te zien waar je reed. In mijn voorlaatste ronde had ik veel last van aquaplaning. Mijn hart klopte in mijn keel, maar gelukkig kon ik me in de laatste ronde nog flink verbeteren. Dat was een mooi en clean rondje."

Een dag eerder in droge omstandigheden kampte de Mercedes-coureur nog met problemen. "Vrijdag was een moeilijke dag. Ik startte nog goed in de eerste vrije training, maar in VT2 had ik een groot probleem. Gelukkig hebben we dat opgelost."

"Natuurlijk was het voor ons beter geweest als het droog was geweest, maar ik ben altijd blij met regen. Morgen zal het een stuk zonniger worden, maar we zijn op beide omstandigheden goed voorbereid. Het is mooi dat we zonder problemen en zonder fouten door de kwalificatie zijn gekomen. Dat is altijd positief."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS