Formule 1

Lewis Hamilton herkent zichzelf in Max Verstappen: "Je wilt laten zien wat je waard bent"

Uitgegeven door Frank Korsel • 2 december 2022 18:24 • Print artikel

Max Verstappen en Lewis Hamillton vochten in 2021 een bloedstollende strijd om het wereldkampioenschap. In de allerlaatste ronde van de laatste race kwam Max Verstappen bovendrijven als wereldkampioen. Dit jaar won de Nederlander het kampioenschap op iets gemakkelijkere wijze en raakten de twee kemphanen elkaar ‘slechts’ één keer. Toch ziet Hamilton zijn Nederlandse vakgenoot niet als een vriend.

Lewis Hamilton

Het kampioenschap van 2021 behoort toe aan Verstappen, toch haalde Mercedes-teambaas Toto Wolff en Lewis Hamilton dit jaar meerdere keren hard uit naar Verstappen en zijn team. Hamilton kon zich dit seizoen niet mengen in de strijd om het kampioenschap en moest genoegen nemen met de zesde positie het kampioenschap.

Bij het Britse Channel 4 bespreekt Hamilton zijn band met Verstappen: "Dat spreekt voor zichzelf. Ik bedoel, het enige wat je moet doen is luisteren naar wat sommige individuen over mij zeggen op het gebied van de competitie. Dan moet je ook terugkijken naar hoe die individuen zich rondom mij gedragen op de baan."

Ondanks alle problemen die de twee hebben met elkaar is er wel wederzijds respect tussen de twee: "De ervaring die ik hier heb, de successen die ik heb gehad.... Ik zou zeggen dat ik vroeger toen ik de sport in kwam, ik ook iemand in mijn vizier had die veel successen had. Het was mijn doel om hem uit te dagen. Je wilde bijna laten zien wat je waard bent, je wilde je altijd vergelijken met die persoon."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS