Formule 1

Lewis Hamilton heeft in Spanje het record van Ayrton Senna geëvenaard

Uitgegeven door Peter Vader • 14 mei 2021 09:41 • Print artikel

Lewis Hamilton evenaarde een record van zijn held Ayrton Senna in de Spaanse Grand Prix van afgelopen zondag. Zijn overwinning bij de Spaanse Grand Prix van afgelopen zondag, zorgde ervoor dat de Brit het record van zijn held Ayrton Senna van vijf opeenvolgende raceoverwinningen op hetzelfde circuit evenaarde. Hij is pas de tweede Formule 1-coureur ooit, die dit heeft gepresteerd. Hamilton zorgde voor een sensationele rit door Max Verstappen pas laat in de race in te halen, aangezien hij in de eerste bocht zijn plek had verloren aan de Nederlander.

Lewis_Hamilton_yes_7x_F1_wereldkampioen

98e GP-overwinning
Een achterstand van 22 seconden werd door de Mercedes-coureur dicht gereden om Verstappen, die nog zes laps had te gaan, alsnog in te halen. Dit bracht Hamilton naar de 98’ste overwinning in zijn carrière en daarmee vergroot hij zijn voorsprong in het kampioenschap met 14 punten. Zijn overwinning was zijn vijfde opeenvolgende jaar in Barcelona en komt in het rijtje met Senna's prestatie van vijf opeenvolgende triomfen in Monaco tussen 1989 en 1993.

Lewis_versus_Max_F1_GP_Spanje_2021

Driver of the Day
"Heel erg bedankt. Allereerst wil ik de fans die hier zijn, laten weten hoe dankbaar ik ben", zei Hamilton na afloop - tevens gekozen tot ‘Driver of the Day’ (coureur van de dag) - tegen voormalig McLaren-teamgenoot Jenson Button. "Het is de eerste race dit jaar dat er weer mensen komen kijken, wat geweldig is om te zien. Ik zag een Britse vlag en dat hebben we al heel lang niet meer gezien. Ik voel me hierna geweldig. Ik heb het gevoel dat ik weer kan gáán! Het is duidelijk dat de training werkt en zijn vruchten afwerpt. Ik had zo'n goede start. Er zat veel rubber aan de rechterkant en de Red Bull had ook een geweldige start. Daarna was ik gewoon aan het jagen. Ik reed zo lang dichtbij Max en ik had niet gedacht de banden zo lang mee zouden gaan. Maar het lukte mij om ze op de een of andere manier goed te houden. Het was een lange weg om terug te komen van 20 seconden, maar het was een goede gok. Echt een geweldige strategie van het team.”

Lewis_geweldig_teamwork_GP-Spanje_2021

Geweldig teamwork!
"Het plan was om het hele weekend ervoor te zorgen dat we twee mediums hadden als we een two-stop moesten doen, ook al zag een one-stop er mogelijk beter uit. Ik weet uit ervaring dat een one-stop heel erg moeilijk te realiseren kan zijn. Zodra we het tempo bereikten dat we voor ogen hadden, wist ik dat ik mijn kans moest pakken en ik hem (Max Verstappen, red.) voorbij kon komen. Ik stond op het punt mijn kans te pakken en langs hem heen te rijden. Echter was het tijd voor een pitstop. En ik was echt aan het twijfelen. 'Ga ik naar binnen of negeer ik de oproep en blijf ik weg?' Ik heb natuurlijk gedaan wat het team vroeg en dat komt door het vertrouwen in elkaar. Gewoon een zeer goede prestatie van iedereen in dit team. Ja, wat een dag!"

Ondanks de derde overwinning van Mercedes in vier races dit seizoen, voelde Christian Horner van Red Bull dat er punten te behalen waren. Hij zei in een bericht van express.co.uk: "Het is geweldig dat we die stap voorwaarts hebben gemaakt en we het deze Mercedes-jongens moeilijk maken. Ze hebben het de afgelopen vijf, zes jaar zo gemakkelijk gehad. Het is goed voor de F1. We geven niet op!"

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS