Formule 1

Lewis Hamilton heeft het geluk van de kampioen: "Toen mijn band lek ging, bleef ik heel erg rustig"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 2 augustus 2020 15:46 • Print artikel

Lewis Hamilton had vandaag op Silverstone alle geluk van de wereld. De regerend wereldkampioen en leider in de WK-stand reed in de laatste ronde lek, maar gelukkig voor de Mercedes-coureur had hij een ruime voorsprong op Max Verstappen en kon hij met een kapotte band toch als winnaar over de finish komen.

Lewis Hamilton

"Tot aan de laatste ronde ging alles goed", legt Lewis Hamilton na afloop uit aan David Coulthard. "De banden voelden goed aan. Ik wist dat Valtteri hard aan het pushen was. Toen dat met hem gebeurde, keek ik naar mijn eigen banden en die zagen er nog goed uit. Ik dacht even aan de snelste raceronde, maar mijn team zei meteen om rustig aan te doen."

"Ineens plofte mijn band, ze gingen er ineens aan", zo keek Hamilton terug. "Er schieten allerlei vragen door je hoofd en ik probeerde de snelheid er zo veel mogelijk in te houden. Ik moest nog twee bochten halen en gelukkig is dat gelukt."

Hamilton schoot naar eigen zeggen geen enkel moment in paniek. "Ik bleef heel rustig en Bono gaf me de juiste informatie. Ik wist hoe ver het nog was en wat mijn voorsprong was, dus dacht ik dat ik wel zou gaan redden. Ik hoorde Bono aftellen. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS