Formule 1

Lewis Hamilton heeft geen spijt van t-shirt in Mugello: "Het gaat wel om mensenrechten"

Uitgegeven door Bart • 25 september 2020 06:28 • Print artikel

Lewis Hamilton baarde op het podium in Mugello opzien met zijn t-shirt met de tekst 'arrest the cops who killed Breonna Taylor'. Een politiek statement dat zijn gevolgen zeker gehad heeft. De FIA overwoog zelfs een onderzoek naar de regerend wereldkampioen in te stellen, maar heeft dat nooit officieel kenbaar gemaakt. De Mercedes-coureur heeft geen spijt van zijn t-shirt en zijn uitspraken.

Lewis Hamilton


"Ik volg altijd mijn hart", aldus Hamilton tijdens de persconferentie in Sochi. "Daarom heb ik er ook geen spijt van. Ik heb na afloop ook met niemand van de FIA hierover gesproken. Dit is nog nooit gedaan in de Formule 1, maar het gaat wel om mensenrechten. Daar zal ik voor blijven vechten. We moeten blijven pushen voor gelijkheid."

Hamilton verwacht dat ook geen sanctie voor het eventueel overtreden van de regels rondom politieke statements. "De mensen bij de FIA zijn slimme mensen, ik hoop dat ze mijn acties begrijpen. Natuurlijk is er ergens een limiet hoe ver we kunnen gaan. Ze willen iedereen tevreden houden en dit is een leerproces voor iedereen. Verandering is nodig en wellicht was er wel niks gebeurd als ik dat t-shirt niet had gedragen. Ik blijf strijden voor gelijkheid, of mensen het nu leuk vinden of niet."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS