Formule 1

Lewis Hamilton gefrustreerd door pitstop call Mercedes: "Ik had buiten moeten blijven"

Uitgegeven door Bart • 10 oktober 2021 19:41 • Print artikel

Lewis Hamilton leek in Turkije in de slotfase op weg naar een podiumplaats achter Valtteri Bottas en Max Verstappen. Waar de twee laatstgenoemden een pitstop maakten, twijfelde Hamilton om de race op de set intermediates uit te rijden waarmee hij de race begon. Bij een regenrace hoeft een coureur namelijk geen twee verschillende banden te gebruiken. Zeven rondjes voor het einde besloot Mercedes alsnog de banden van Hamilton te wisselen en die keuze pakte slecht uit. Hamilton kreeg geen temperatuur in zijn banden en moest genoegen nemen met de vijfde plaats.

Lewis Hamilton


Hamilton gaf na afloop toe dat hij zijn eigen gevoel had moeten volgen. Charles Leclerc nam ook de gok om lang buiten te blijven, maar verloor de leiding aan Valtteri Bottas en maakte vervolgens alsnog zijn pitstop. Hamilton, die als elfde was gestart vanwege een gridstraf, baalde van de beslissing van zijn team.

"Het voelde goed op de derde plaats", aldus Hamilton voor de camera van Sky Sports F1. "Ik had het gevoel dat ik de race op die banden uit kon rijden. Dat zou een geweldig resultaat zijn als je als elfde gestart bent. Dit is een slecht resultaat, maar het had ook nog slechter kunnen zijn."

"Als je het achteraf bekijkt, had ik buiten moeten blijven of veel eerder mijn stop moeten maken", zo vervolgt Hamilton. "Als je met nog zeven ronden te gaan wisselt, heb je geen tijd over om door de graining fase van die nieuwe band te rijden. In die periode verloor ik bijna nog meer posities. Dit is frustrerend, maar het is niet anders."

"Mijn gevoel zei ook om buiten te blijven en dat gevoel had ik gewoon moeten volgen. Ik ben gefrustreerd in mezelf, omdat ik niet mijn gevoel heb gevolgd. We werken als team en daarom volgde ik het advies van het team."

Hamilton moest de leiding in de WK-stand afstaan aan Max Verstappen. De Nederlander heeft nu een voorsprong van zes punten.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS