Formule 1

Lewis Hamilton geeft toe: 'Max had moeten winnen in Bahrein en Bakoe'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 september 2021 17:03

SOTSJI - Max Verstappen en Lewis Hamilton zijn dit seizoen meerdere keren met elkaar in aanraking gekomen in de strijd om de wereldtitel. De zevenvoudig wereldkampioen hield zich op andere momenten in om erger te voorkomen, vertelde hij tegen de media.

Max Verstappen en Lewis Hamilton F1


Hamilton herkent de fase waarin Max Verstappen zich dit seizoen bevindt. “Ik heb ook een moment gehad dat ik te agressief was, dat ik me had moeten inhouden”, stelt de coureur. Bijvoorbeeld in een gevecht met Felipe Massa, waarin ik te veel risico nam en de voorwielophanging beschadigde. Einde race. Ik ben nu veel volwassener. Ja, ik hou me in bepaalde scenario’s in als ik tegen Max rijd. Omdat we anders vaker zouden crashen. Ik probeer hem dan op een andere manier te slim af te zijn.”

Hoewel hij al jaren ervaring heeft in de Formule 1, zegt Hamilton dat elk seizoen anders is. “We strijden tegen een ander team, Red Bull, dat eigenlijk al heel lang een streepje voor heeft. Max had bijvoorbeeld in Bahrein en Bakoe moeten winnen. Dan was zijn voorsprong een stuk groter geweest”, zei de Brit tegen De Telegraaf.

Verstappen start de race van zondagmiddag achteraan de grid bij de Grand Prix van Rusland. De Nederlander heeft momenteel vijf punten voorsprong in het wereldkampioenschap, maar lijkt die dit weekend te moeten afstaan aan zijn rivaal.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS