Formule 1

Lewis Hamilton geeft tekst en uitleg over mislukte herstart: "Ik drukte per ongeluk op de magic button"

Uitgegeven door Bart • 7 juni 2021 14:40 • Print artikel

Na de klapband voor Max Verstappen vijf ronden voor het einde van de Grand Prix van Azerbeidzjan leek Lewis Hamilton uitstekende zaken te kunnen doen, maar voor de Brit ging het mis bij de herstart. De Mercedes-coureur dacht raceleider Sergio Perez in te kunnen halen, maar verremde zich in de eerste bocht en scoorde derhalve, net als Verstappen, nul punten.

Lewis Hamilton


In een interview met Sky Sports F1 legde Hamilton uit wat er misging. Het zou gaan om een magic button om de banden op te warmen. "Bij de herstart stuurde Checo richting mij en heb ik een knop omgezet waarmee ik eigenlijk de remmen heb uitgeschakeld. Daardoor ging ik rechtdoor. Ik had totaal geen idee dat ik die knop had aangeraakt."

De magic button is bedoeld om voor een herstart de voorbanden op te warmen. Dat doet Hamilton door de rembalans aan te passen. Voor de start zette de coureur die stand uit, maar de Brit schakelde dat per ongeluk weer aan. En dus kon Hamilton niets anders doen dan zijn excuses maken aan het team.

"Het is zo jammer, we hebben dit weekend hard gewerkt om ons terug naar voren te vechten. We lagen op een punt zelfs buiten de top 10. Tijdens de race zag het er goed uit. We hebben alles gegeven en ik heb zo hard gevochten als ik kon. Dit is een zware klap. Ik moet mijn excuses maken naar alle mannen en vrouwen in het team. We hebben hard gewerkt om punten te scoren. Hier moeten we sterker van terugkomen."

Hamilton werd ook gevraagd naar het uitvallen van Verstappen. "Dat was erg ongelukkig natuurlijk. We hadden beiden veel pech, maar het is niet anders. We moeten ons hergroeperen en de volgende race sterker voor de dag komen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS