Formule 1

Lewis Hamilton geeft tekst en uitleg over 'matige' kwalificatie: "De regen begon harder te vallen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 2 juli 2022 18:40 • Print artikel

Lewis Hamilton mag de Grote Prijs van Groot-Brittannië zondag vanaf de vijfde positie aanvangen. Onder natte condities werd de kwalificatie verreden en dat heeft Hamilton misschien wel deze positie opgeleverd, in negatieve zin.

Lewis Hamilton

In de vrije trainingen werd duidelijk dat Mercedes écht in de mix zat om mee te strijden om plekken op de eerste twee startrijen en misschien wel een pole position. De regen gooide alle strategie de ramen uit en de coureurs moesten op zoek naar de snelste rondetijden op de intermediate banden. Hamilton kwam Q1 en Q2 ongestoord door en zou het moeten laten zien in Q3.

“Het team heeft ongelooflijk hard gewerkt om updates aan de auto te brengen en we hebben een heleboel nieuwe aerodynamica rond de auto en het is verbeterd. Maar we stuiteren nog steeds in de snelle bochten en dat is waar, met name de Red Bull, van ons wegrijdt. In de regen vochten we voor de eerste rij; helemaal tot die voorlaatste ronde dat we daarboven waren.”

“We gingen achteruit om de batterij op te laden en gingen in een racemodus voor de laatste ronde, maar dat was net toen de regen harder begon te vallen en dat kostte ons. Ik was zo hoopvol omdat we dit ongelooflijke publiek hebben en we waren in de strijd, ik voelde me geweldig. We hebben een geweldige raceauto en de vijfde plaats is niet de slechtste plek om te beginnen. In eerdere races zou ik blij zijn geweest met P5, maar het is de Britse Grand Prix, je hoopt op meer. Ik zal proberen iets speciaals te organiseren voor morgen, ik waardeer de steun hier enorm - de fans waren geweldig.”

De race op zondag 16.00u Nederlandse tijd van start.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS